Close

Ali Kerem’in ailesi Zeynep ve Sedat Çifti

Oğlumuz Ali Kerem’ in üç yaşına girmesi ile başlayan o sıkıntılı günlerde tanıştık Necate Hocamızla.
O günlerde oğlumuzda gözlemlediğimiz bazı farklı davranışlar bizi üzüyor ve bu davranışlara hiçbir anlam veremiyorduk. Çoğu zaman bu tür davranışlarını ‘ daha çok küçük olduğuna’ ya da ‘kişisel özelliklerine’ bağlıyorduk. Yaşıtları ile karşılaştırdığımızda; özellikle konuşma, kendi kendine beslenme, motor becerileri ve tuvalet eğitimi gibi birçok konuda geride olduğunu görüyorduk.
Bu durumu bir uzman ile görüşmek istedik ve şimdiye kadar aklımızın ucuna bile gelmeyen bir rahatsızlık ile karşılaştık. Görüştüğümüz uzman oğlumuzda otizm belirtilerinin olduğunu, en kısa sürede kreşe başlaması, ilerleme gözlenemez ise özel eğitim alması gerektiğini söyledi. Hemen kreşe başladık ve bir taraftan da farklı uzmanlar ile görüşmeye devam ettik. Yaptığımız görüşmelerde bir türlü sonuca ulaşamıyor bize net bir bilgi verilmiyordu.
En son benzer sıkıntılar ile kendisine ulaşan bir arkadaşım bize Necate Hocamızı önerdi. Daha ilk görüşmemizde oğlumuzda kesinlikle otizm ile ilgili bir durumun olmadığını, bazı gelişim duraklamalarının yaşandığını, kreş ve evde bire bir eğitim ile en kısa sürede açığımızı kapatabileceğimizi söyledi. Nitekim öyle de oldu… Hemen hemen 4 aydır birlikte çalışıyoruz, kreşin ve evde yaptığımız aktivitelerin katkısını görmemek mümkün değil.
Kelime sayımız gün geçtikçe arttı, resme karşı yeteneğimiz var, artık kendi kendine beslenebiliyor, odasında uyuyor ve kendi giyinip-soyunabiliyor.. Kreşte çok başarılı, grup katılımı, arkadaş iletişimi çok iyi..
Her geçen gün daha da iyi olacağımıza inanıyor, desteklerinden, bize verdiği moral ve motivasyondan, saatlerce sıkılmadan bizi dinlemesinden dolayı Necate Hocamıza sevgi ve teşekkürlerimizi sunuyoruz..

Ali Kerem’in ailesi Zeynep ve Sedat Çifti

English EN Turkish TR