Close

Doğa’nın annesi Birsen Hanım

Çocuk yetiştirmek zor zanaat doğrusu. Her ebeveyn çocuğunu mutlu, başarılı, sosyal çevresiyle uyumlu, ahlaklı birey olarak yetiştirmek ister. Bunu yapabilmek zaten zor. Bir de zeka ve davranış olarak yaşıtlarından farklı bir çocuğunuz varsa işiniz daha da zorlaşıyor. Ne siz çocuğunuzu anlayabiliyorsunuz ne de sosyal çevresi ve sorunlar üst üste gelmeye başlıyor.

İşte Sayın Necate Baykoç’la yollarımız tam da böyle bir dönemde kesişti. Çocuğumuzun ve bizim hem sosyal çevre ile hem de birbirimizle yaşadığımız problemlerimiz o kadar fazlaydı ki artık nasıl çözeceğimizi bilmiyorduk.

Necate Hoca bizi daha ilk görüşmemizde çok şaşırttı. Biz çocuğumuzla ilgili yaşadığımız sıkıntılarla o kadar doluyduk ki onun farklı olabileceğini hep göz ardı etmiştik. Necate hoca bize çocuğumuzun üstün yetenekli olabileceğini söylediğinde ona inanmamıştım. Bırakın üstün olmayı ben birçok konuda oğlumun yaşıtlarından geri kaldığını bile düşünüyordum.

Sosyal hayat ve kurallara uyma konusunda o kadar sıkıntı yaşıyorduk ki çocuğumuzun ruhunda ne kadar derin yaralar meydana geldiğini fark edemedik. Anne baba olarak yaptığımız en büyük yanlışlardan biri de bu herhalde. Ama Necate Hoca sayesinde çocuğumuzu tanımaya, sorunlarını öğrenmeye başladık. Necate Hoca’nın oğlumun yaptığı her bireysel görüşme sonrasında oğlumla ilgili aldığım bilgiler beni gerçekten çok şaşırttı. Günlük hayatta kurallara uymada ve gruba dahil olma konusunda o kadar sorun yaşıyordu ki bizim yaramazlık olarak adlandırdığımız davranışları oğlumun dikkat çekmek ve arkadaş grubuna dahil olabilmek için yaptığını yine Necate Hoca’dan öğrendik. Yaklaşık bir yıldır Necate Hoca’nın hem bireysel hem de grup çalışmalarına devam ediyoruz. Oğlumu kişisel becerilerini geliştirme ve yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda, bizler de oğlumuzu tanıma ve onunla iletişim kurma konusunda inanılmaz yol kat ettik.

Eğer Necate Hoca’yı tanımamış olsaydım belki de çocuğumu hiç tanımayacaktım.

Teşekkürler hocam…

Doğa’nın annesi Birsen Hanım

English EN Turkish TR